Pekař

Studenti na praxi v kuchyni

Dovedeš si představit vůni čerstvě upečeného a křupavého chleba? Je to jedna z nejlepších vůní, která existuje!  Už se vidíš s bílou zástěrou ve své vlastní pekárně? Pekařina je krásné řemeslo, které dnes kombinuje tradici předků s moderní technikou, díky které je práce zážitek.

Pokud se nebojíš práce rukama a nemůžeš se dočkat, až vypustíš svou kreativitu, je to obor přesně pro tebe.


Stáhni si přihlášku

Podívej se na předměty

KÓD OBORU
29-53-H/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Pekař

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední odborné vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná

Proč studovat Pekaře


Skvělé uplatnění

Pekařina má zlaté dno a když ti to půjde, zákazníků budeš mít deset na každém prstu. O uplatnění se nemusíš bát.

Získej stipendium

Během studia můžeš využít finanční podporu, která se navíc každým dalším ročníkem zvyšuje.

Moderní vybavení

Budeš se učit s moderními přístroji, jako jsou špičkové školní pece, které jsou maximálně automatizované a potkáš se s nimi jistě i ve své budoucí práci.

Vydělávej už na škole

Už ve škole budeš dělat na reálných zakázkách, péct svačiny pro spolužáky a výdělek se rozdělí mezi tebe a tvé spolužáky.

Praxe v místní rodinné pekárně

Naše žáky posíláme na praxi do rodinné pekárny Javor Uherský Brod. Můžeš se těšit na vřelou atmosféru a spoustu nových zkušeností.

Od základů po speciality

Naučíme tě nejdřív základy, jako je míchání těsta a postupně se dostaneš až k opravdovým pochoutkám, jako jsou vdolečky, záviny a briošky.

Neboj se závěrečných zkoušek

Opravdu nemusíš mít strach – letos je udělali všichni a ty to zvládneš taky.

 

Poslechni si, co o nás říkají


Image

Jméno Příjmení
Absolvent oboru xy
momentální zaměstnání/pozice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem.

 
 

Co můžeš po škole dělat


Pekařů není nikdy dost a za těmi opravdu dobrými zákazníci jezdí až zdaleka. O práci nebudeš mít nouzi – můžeš pracovat v malé rodinné pekárně nebo velké firmě, která vyrábí pečivo pro tisíce lidí. A pokud chceš mít svou budoucnost ve svých rukou založ si vlastní pekárnu a peč pro blízké i široké okolí.
 

Co budeš umět


  • Naučíš se péct všechny druhy pečiva.
  • Klasický chleba pro tebe bude hračka.
  • Zvládneš i náročnější speciality, jako jsou briošky, vdolečky, nebo záviny.
  • Ovládneš jak tradiční postupy, tak práci moderním kuchyňským vybavením.

 

Chceš studovat právě tenhle obor?

Podej k nám přihlášku
Zjisti, jak se přihlásit